Skip to main content

GodaHus välkomnar Parmaco som ny medlem!

GodaHus  välkomnar leverantören av modulära bygglösningar – Parmaco  – som ny medlem! ⭐

Parmaco är ett framstående företag inom hållbart byggande och modulära lösningar som förändrar hur vi ser på konstruktioner. Med över 30 års erfarenhet i branschen har de etablerat sig som en ledande aktör inom Norden, och deras innovativa byggnadslösningar används i allt från skolor och vårdinrättningar till kontor och bostäder. Deras modulära byggnader anpassas för både tillfälligt och permanent bruk och erbjuder hög kvalitet, flexibilitet och miljömässig hållbarhet.

En av Parmacos unika fördelar är deras engagemang för att minska klimatpåverkan. Deras modulära byggnader har upp till 50 % mindre klimatavtryck än traditionellt platsbyggda hus, vilket gör dem till en självklar aktör inom cirkulär ekonomi. Genom att tillverka byggnadssektioner inomhus, skyddade från väder och vind, undviker de fuktskador och garanterar en hälsosam byggnadsmiljö. Parmaco tillämpar cirkulära principer i sitt arbete genom att deras byggnader kan flyttas, omformas och återanvändas på nya platser, vilket minimerar resursslöseri och maximera livslängden på varje projekt.

Ett exempel på deras innovativa tänkande är den nya skolbyggnaden i Götafors, som visar vägen mot framtidens skolor och sätter en ny standard för hållbart byggande i Sverige. Byggnaden kombinerar miljövänlig teknik med en modern, flexibel utformning, och anpassas efter skolans behov. Den fungerar som ett bevis på att skolbyggnader kan vara både anpassningsbara och miljömässigt hållbara, utan att kompromissa med kvaliteten eller användarupplevelsen.

Parmaco har också fått erkännande internationellt. Vid World Circular Economy Forum blev företaget utsett till ett av Europas 30 ledande företag inom cirkulära lösningar. Denna utmärkelse är ett erkännande av deras arbete för att kombinera ekonomisk effektivitet med hållbar innovation, där deras dynamiska byggnadslösningar bidrar till att minska koldioxidutsläppen i byggbranschen.

Se mer om Parmacos projekt här!

Vi på GodaHus – Föreningen Energieffektiva och Hållbara Byggnader i Sydost hälsar Parmaco varmt välkomna!

#nymedlem #parmaco #godahus #nätverk #kunskapsdelning #energieffektivt #hållbart